Bel ons: +31 (0) 416 376 400

 Deskundig advies

 Ruime productvoorraad

 Snelle leveringen

Alles over dozensluiters

"Ontdek de wereld van dozensluiters en leer hoe deze essentiële verpakkingshulpmiddelen uw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Onze uitgebreide gids biedt u waardevolle inzichten in de verschillende soorten dozensluiters, hun werking en belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste dozensluiter voor uw behoeften. Of u nu op zoek bent naar verbeterde efficiëntie, veiligheid of kostenbesparingen, deze pagina geeft u de nodige kennis en tips om weloverwogen beslissingen te nemen. Ontdek de voordelen van dozensluiters en laat uw verpakkingsprocessen naar een hoger niveau tillen."

In ons assortiment van dozensluiters vind u de uitleg per dozensluiter en worden bepaalde termen gebruikt die wij hieronder trachten uit te leggen. Mocht u nog vragen hebben, dan adviseren wij u graag.

Amerikaanse vouwdoos

De meeste gebruikte doostype is een Fefco 0201 oftewel Amerikaanse vouwdoos. De Amerikaanse vouwdoos heeft 4 kleppen aan zowel de boven- als onderzijde. De dozen worden veelal vervaardigt uit een enkelgolf (= 3 of 4 mm.) of uit een dubbelgolf (4,5 of 7 mm.) golfkarton.

Transportbanden

Dozen zijn er in alle formaten en gewichten. Het is belangrijk een dozensluiter te vinden die uw dozen efficiënt kan transporteren door de dozensluiter.

Zijtransport

Geeft aan dat de dozensluiter met transportbanden aan de zijkanten door de machine wordt getrokken. Deze methode van transporteren wordt gebruikt bij de gangbare doosformaten en doosgewichten. Voordeel van deze methode zijn de relatief lagere aanschafprijs en onderhoudskosten.

Onder- en boventransport

Geeft aan dat de dozensluiter transportbanden heeft aan de boven- en/of onderzijde. Deze methode van transporteren geeft meer steun aan de doos. Hierdoor kunnen hoge, maar korte, dozen beter worden getransporteerd. Ook kunnen de zwaardere dozen beter verwerkt worden met dit type transport. Dit type dozensluiter wordt door ons veel ingezet in diverse ondernemingen en heeft zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen.

Seriematig of Random size?

Als u dozen sluit met steeds dezelfde afmetingen dan noemen wij dat seriematig sluiten van dozen. In het geval van seriematig sluiten zetten we meestal een dozensluiter in die handmatig is af te stellen aan het gebruikte doosformaat.

Het kan echter ook zo zijn dat u verschillende formaten dozen door elkaar heen sluit. In dat geval zijn er machines die zich aanpassen aan het formaat van de doos die wordt aangeboden. Deze dozensluitmachines hebben een lagere capaciteit omdat het aanpassen van de hoogte en breedte tijd kost. Dit noemen we ook wel random size dozensluitmachines.

Sluiters / sluitunits / tapeunit / tapecassette

Sluiters (sluitunits) vormen het hart van de dozensluiter. De sluiters kunnen worden voorzien van een rol machinetape en dragen zorg voor het aanhechten van de tape aan de doos en het afsnijden van de tape. De tape kan met een bepaalde overlap (de tapelengte aan de voor- en achterzijde van de doos) aangebracht worden op de doos en is standaard 50mm. De overlap kan overigens afgesteld worden binnen een bepaalde marge.

Tape / plakband

De ondergrond bepaalt in grote mate welke eigenschappen de tape dient te hebben. Hieronder vind u een tabel met diverse tapesoorten en de bijbehorende kenmerken.

Tapesoort Soort film Belijming Levensduur low-noise Bewaartemperatuur Machinale verwerking
PP Hotmelt polypropyleen hotmelt beperkt nee 18 - 22℃ geschikt
PP Solvent polypropyleen solvent beperkt nee 18 - 22℃ uitermate geschikt
geschikt voor diepvriesverpakkingen
PVC PVC rubber solvent beperkt relatief 18 - 22℃ ja
PP Acryl polypropyleen acrylaat onbeperkt ja 12 - 22℃ geschikt
PP Acryl polypropyleen acrylaat onbeperkt nee 12 - 22℃ minder geschikt

 

Bekijk ons assortiment dozensluiters Bekijk ons assortiment tapes

 

Hulp Nodig? Wij bellen of mailen u terug.


U mag natuurlijk ook zelf bellen:
+31 416 376 400

Wij hebben een aanspreeknaam nodig
Wij hebben een bedrijfsnaam nodig
Wij hebben een telefoonnummer nodig om contact op te kunnen nemen
Ongeldige invoer