Bel ons: +31 (0) 416 376 400

Deskundig advies

Ruime productvoorraad

Snelle leveringen

In ons assortiment van dozensluiters vind u de uitleg per dozensluiter en worden bepaalde termen gebruikt die wij hieronder trachten uit te leggen. Mocht u nog vragen hebben, dan adviseren wij u graag.

Amerikaanse vouwdoos

De meeste gebruikte doostype is een fefco 0201 oftewel amerikaanse vouwdoos. De amerikaanse vouwdoos heeft 4 kleppen aan zowel de boven- alswel onderzijde. De dozen worden veelal vervaardigt uit een enkelgolf (= 3 of 4 mm.) of uit een dubbelgolf (4,5 of 7 mm.) golfkarton.

Transportbanden

Dozen zijn er in alle formaten en gewichten. Het is belangrijk een dozensluiter te vinden die uw dozen efficient kan transporteren door de dozensluiter.

Zijtransport

Geeft aan dat de dozensluiter met transportbanden aan de zijkanten door de machine wordt getrokken. Deze methode van transporteren wordt gebruikt bij de gangbare doosformaten en doosgewichten. Voordeel van deze methode zijn de relatief lagere aanschafprijs en onderhoudskosten.

Onder- en boventransport

Geeft aan dat de dozensluiter transportbanden heeft aan de boven- en/of onderzijde. Deze methode van transporteren geeft meer steun aan de doos. Hierdoor kunnen hoge, maar korte, dozen beter worden getransporteerd. Ook kunnen de zwaardere dozen beter verwerkt worden met dit type transport. Dit type dozensluiter wordt door ons veel ingezet in diverse ondernemingen en heeft zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen.

Sluiters / sluitunits

Sluiters (sluitunits) vormen het hart van de dozensluiter. De sluiters kunnen worden voorzien van een rol machinetape en dragen zorg voor het aanhechten van de tape aan de doos en het afsnijden van de tape. De tape kan met een bepaalde overlap (de tapelengte aan de voor- en achterzijde van de doos) aangebracht worden op de doos en is standaard 50mm. De overlap kan overigens afgesteld worden binnen een bepaalde marge.

Tape / plakband

De ondergrond bepaalt in grote mate welke eigenschappen de tape dient te hebben. Hieronder vind u een tabel met diverse tapesoorten en de bijbehorende kenmerken.

Tapesoort Soort film Belijming Levensduur low-noise Bewaartemperatuur Machinale verwerking
PP Hotmelt polypropyleen hotmelt beperkt nee 18 - 22℃ geschikt
PP Solvent polypropyleen solvent beperkt nee 18 - 22℃ uitermate geschikt
geschikt voor diepvriesverpakkingen
PVC PVC rubber solvent beperkt relatief 18 - 22℃ ja
PP Acryl polypropyleen acrylaat onbeperkt ja 12 - 22℃ geschikt
PP Acryl polypropyleen acrylaat onbeperkt nee 12 - 22℃ minder geschikt

Bekijk ons assortiment dozensluiters Bekijk ons assortiment tapes

Hulp Nodig? Wij bellen of mailen u terug.

jonge vrouw

U mag natuurlijk ook zelf bellen:
+31 416 376 400

Wij hebben een aanspreeknaam nodig
Wij hebben een bedrijfsnaam nodig
Wij hebben een telefoonnummer nodig om contact op te kunnen nemen
Ongeldige invoer